20. joulukuuta 2015

20. LUUKKU - PIPARKAKKUTALO

Piparin tuoksua, tonttujen juoksua... Rakastan piparkakkuja, niiden tuoksua ja koristelua! Perinteiseen tapaan tein piparkakkutalon myös tänä vuonna. Muistan kuinka aina lapsuudessa me tehtiin muumipiparkakkutalo. Siitä tuli aina hieno, vaikka kaikki kiinnityskohdat eivät menneetkään tarkalleen oikein. Sillä oli niin paljon tunnearvoa. Pitkitettiin sen syömistä aina monta päivää, kunnes äiti antoi luvan napata ensimmäisen palan siitä. Nykyäänkin piparkakkutalon tekeminen on hauskaa, vaikkakin myös aikaa vievää. Omaani rakensin ja koristelin kolme päivää kaiken kaikkiaan, vaikkakin vain maksimissaan pari tuntia päivässä. Muina vuosina olen ollut todella malttamaton ja tyyliin liimaillut vielä melko lämpimiä palasia yhteen :D Nyt otin virheestä opiksi ja kulutin oikeasti aikaa.

Rakennatteko te piparkakkutalon vai teettekö muotilla pelkkiä pipareita? :)


13 kommenttia:

 1. Oij tuo näyttää ihastuttavalta. Ihanaa muumipiparkakkutalo näyttää oikein ihanalta varmaan, tekaisehan ensivuonna sellanen niin päästään näkemään sekin;) Me aina ollaan tehty piparkakkutalo mutta tänä vuonna ei ole tullut tehtyä. En ole itse ehtinyt edes pipareita tehdä, mutta ajattelin tiistaina tai keskiviikkona muutaman pellillisen paistaa. Silloin kun pitäisi kuusikin koristella ja lahjat paketoida. Aika joulusilla suunntelmilla mennään 8)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei joo! Voisinkin postata myös muumipiparitalon kohan sellainen rakennetaan, ehkäpä ensi vuonna viimeistään :) Ihanalta kuulostaa sun suunnitelmat lähipäiville, joulutunnelmaa kerrakseen <3

   Poista
 2. Voi miten ihana!<3 Noi seinät näyttää kivan pulleilta :> En oo koskaan tehnyt piparkakkutaloa!!:O

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Etkö! Sun täytyy korjata tilanne, vielä ehdit tänä jouluna ;)

   Poista
 3. Oij mikä ihana piparkakkutalo! ♡ mä oon nyt viime ja tänä vuonna rakentanut piparkakkutalon ja vitsit se on kivaa :))

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on kivaa puuhaa! :) ihanan talon olitkin rakentanut <3

   Poista
 4. Ihana piparkakkutalo, tosi suloisesti koristeltu! :-) Mä en tänä vuonna leiponut pipareita, koska asun yksin, eikä olisi järkeä mussuttaa kaikkia pipareita yksin... :-/ Onneksi kotikotona saa syödä mahan täyteen pipareita!

  www.therewillbesunshine-emilia.blogspot.com

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onneksi piparit on myös ihana lahjaidea! ;) Kiitos kommentista <3

   Poista
 5. Voi miten upea piparkakkutalo! :) Mie oon kyllä monena vuonna tehnyt kakun joko Muumitalo-versioksi tai ihan omilla ohjeilla taloksi muotoiltuna ja on se yleensä ollut niin hieno, ettei ennen uutta vuotta ole raaskittu syödä - se on vähän niin kuin joulukoriste!

  Tänä vuonna keskityn kuitenkin tavallisiin pipareihin, mikäli kuume hellittää ennen keskiviikkoa! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivottavasti oot jo parantunut :) Totta, menee hyvin joulukoristeenakin!

   Poista
 6. Voi miten upea piparkakkutalo! :) Mie oon kyllä monena vuonna tehnyt kakun joko Muumitalo-versioksi tai ihan omilla ohjeilla taloksi muotoiltuna ja on se yleensä ollut niin hieno, ettei ennen uutta vuotta ole raaskittu syödä - se on vähän niin kuin joulukoriste!

  Tänä vuonna keskityn kuitenkin tavallisiin pipareihin, mikäli kuume hellittää ennen keskiviikkoa! :)

  VastaaPoista
 7. ei hitsi miten hieno tuo on!!! ♥ oot kyllä taitava :) vähä toista maata kun mun ja kaisun tekemä piparilinna :DDD

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Laitapa kuvaa sun linnasta :D sillä en oikein usko tohon mitä höpiset :') <3

   Poista

Kiitos kommentista! Piristät sillä päivääni ♥