22. joulukuuta 2016

CHRISTMAS TAG

Nyt näin kaksi päivää ennen jouluaattoa olisi vissiin ihan hyvä laittaa julki ensimmäinen jouluaiheinen postaus tänä vuonna! Ihana, jouluinen christmas tag -haastepostaus on pyörinyt nyt lukemissani blogeissa ja tää vain saa nostettua hiukan joulumieltä, joten täältä pesee!

MILTÄ PERINTEINEN JOULUPAITASI NÄYTTÄÄ?

Mulla ei ole koskaan ollut joulupaitaa. Tykkään jouluisin pukeutua rennosti, mutta silti tyylikkäästi. Harvemmin päältäni löytyy mitään samaa mitä edellisenä vuonna on ollut. Mustaa, punaista, kultaa/hopeaa ja valkoista. Niillä väreillä pääsee jo pitkälle!

IHANIN JOULUMUISTOSI LAPSUUDESTASI?

Niitä on monta. Enkä oikein osaa nimetä vain yhtä muistoa. Mutta ehkä erityisesti nyt mieltä lämmittää kovasti se, että aina aattoaamuisin isä on pystyttänyt kuusen ja ollaan sisaruksieni kanssa saatu koristella se äitini avustuksella. Tämmöisiä jouluja nimittäin ei ole sen lapsuuden jälkeen ollut vanhempieni eron vuoksi.

OLETKO KOSKAAN TEHNYT PIPARKAKKUTALOA?

Oon, ja oikeastaan oon pyrkinyt sen pitämään perinteenä että piparkakkutalo tehdään ennen joulua. Tänä vuonna sen tekeminen on vain jäänyt, mutta vielähän tässä ehtii. Pienenä tehtiin aina siskon ja äidin kanssa muumipiparkakkutalo. 😍SUOSIKKIPUUHASI JOULULOMALLA?

Monikin asia, mutta päällimmäisenä se läheisten kanssa vietetty aika! Tältäkin joululomalta odotan rentoutumista, hyvää ruokaa ja rakkaita ihmisiä.

ON JOULUAATTO, MITÄ LASISSASI ON?

Glögiä, nams!

JOS VOISIT OSTAA VAIN YHDEN JOULULAHJAN TÄNÄ VUONNA, KUKA SEN SAISI?

Tää on paha. Varmaankin ostaisin lahjan kummitytölleni, neljä vuotiaalle söpöläiselle. Lapsenilo on vain niin parasta! 

MITKÄ VÄRIT TEKEVÄT JOULUSI?

Vihreä, punainen ja valkoinen/hopea. Kaikki mainitut sopivat mielestäni jouluiseen sisustukseen ja eritoten punainen ja hopea jouluiseen pukeutumiseen.

MISTÄ JOULUPERINTEISTÄ ET PIDÄ TAI MITKÄ SKIPPAAT VUOSITTAIN?

Joulusiivousta en ole tehnyt koskaan, enkä sitä tule tekemään tänäkään vuonna. Imurointi ja paikkojen siistiminen riittää, joulu on muutenkin kiireistä ja stressaavaa aikaa, niin en ole jaksanut vaivaantua tekemään perusteellista siivousta. Siivoan mieluumin kunnolla sitten kun aurinko alkaa lämmittämään - eli keväällä! Joulusaunakin tuli skipattua kerrostaloasumisen myötä, mutta tänä vuonna odotan sitä eniten, koska oma sauna.

OLETKO VIETTÄNYT JOULUA MUUALLA KUIN KOTIMAASSASI?

En ole, enkä varmaan aiokaan koskaan. Tavallaan ajatus ulkomailla vietetystä joulusta houkuttaisi, mutta joulu on vain kerran vuodessa ja tykkään suomalaisesta joulusta, niin en ehkä raaskisi skipata joulua viettämällä sitä muualla maailmassa kuin kotona läheisten kanssa.

VALKOISET VAI VÄRIKKÄÄT JOULUVALOT?

Ehdottomasti valkoiset! MIKÄ ON JOULUHERKKUJEN SUOSIKKISI?

Karjalanpiirakat ja lohi. En ole oikeastaan koskaan ollut mikään jouluruuan ystävä, ja äiti aina nauroikin, että mun kohdalla pääsee suht helpolla kun tarvitsee ostaa vain piirakoita ja lohta 😄 Nykyään syön kyllä myös kinkkua, mutta se ei ole mulle mikään must-juttu.

KUMMASTA PIDÄT ENEMMÄN, JOULUAATOSTA VAI JOULUPÄIVÄSTÄ?

Omalla tavallaan kummastakin. Jouluaatossa on sitä tiettyä taikaa, mutta joulupäivä on taas ihana rauhallisine aamuineen ja silloin monikin on lopettanut sen turhan stressaamisen!

KUVA- VAI SUKLAAKALENTERI?

Suklaakalenteri!

KUULUTKO PIKKUJOULUKANSAAN?

Kyllä, ainakin yhdet pikkujoulut tulee vietettyä vuosittain.

4 kommenttia:

 1. Ihania vastauksia, oli mukava lukea näitä <3 meilläkin oli suunnitelmissa että joka joulu leivotaan piparkakkutalo mutta tänä vuonna se kyllä jää joten toivottavasti sitten ensi vuonna! :) Ihanaa joulua sinne Roosa <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onneksi joulu tulee joka vuosi :) Toivottavasti siulla oli onnistunut joulu <3

   Poista
 2. Ihanaa oli lueskella nyt sukin vastaukset tähän ♥ Myös kuvat olivat ihanan jouluiset, hyvät joulut sinne:) ♥

  VastaaPoista

Kiitos kommentista! Piristät sillä päivääni ♥