1. joulukuuta 2013

sisustusjuttuja

Heipat sinne ruudun toiselle puolelle ja ihan huippua joulukuun ensimmäistä! Alkuperäiset viikonloppusuunnitelmat meni uusiks ja vietin jälleen kerran koko viikonlopun töissä. Sain lauantaina siivoiltua vähän kotia ja tänään jatkoin töiden jälkeen. Odotan jo niin paljon meidän keittiöremppaa! Nyt kun ei tekisi mieli yhtään edes tiskata, kun tietää että reilu kuukauden päästä meillä on jo astianpesukone :-D Siinä siivoillessani kuitenkin aloin miettimään, mitä kaikkea me ehdottomasti ja ei niin ehdottomasti tarvitaan vielä tänne kotiin.


kattokohdevalaisin, Ikea / parivuoteen päiväpeite, H&M Home / lepotuoli, Ikea / kynttilä, H&M Home / kynttilä, H&M Home
 Me ollaan asuttu jo kaksi kuukautta tässä uudessa asunnossa, eikä meillä oo vieläkään kunnollisia valoja kaikissa huoneissa. Ehdoton ois saada sellainen makuuhuoneeseen heti vain kun sopiva löytyy. Oon ajatellut jonkinlaista kohdevalaisinta, mutta tuo kuvassa oleva on ehkä liian iso sinne. Jotakin tuon tapaista etsinnöissä kuitenkin. 
 Myöskin päiväpeitto tarvitsisi päivitystä, enkä tähän hätään löytänyt täsmälleen sen väristä kuin haluaisin. Meidän nykyinen päiväpeitto on jotenkin tosi painava, että mun pitää kiertää sänkyä ympäri miljoona kertaa, jotta saan sen laitettua hyvin :-D 
 Makuuhuoneen nurkkaan sopisi hyvin lepotuoli, ehkä huone jopa kaipaisikin sellaista. Ihana olisi kääriytyä vilttiin ja istua tuossa tuolissa ja lukea cosmoa pimeänä talvi-iltana.


 Keittiö tosiaan kokee aika ison muutoksen kuukauden päästä, eikä meidän nykyinen ruokapöytä tule sopimaan sinne ollenkaan, joten me tarvitaan uusi. Keittiön värimaailma tulee olemaan valkoinen, alumiinin harmaa, hiukan ruskeahko harmaa(?). Joten ruokapöytä saisi olla väriltään jotakin noista. Kuvassa oleva pöytä on ehkä liian tumma - ja sitä se onkin - mutta muuten tuollainen sopisi paremmin kuin hyvin uuteen keittiöön.
 Keittiön kaappien yläpuolelle jää suunnitelmien mukaan tilaa, joten ajatuksissa olisi sinne laittaa koreja joihin kaikkea pientä tavaraa, jotka eivät ole jokapäiväisessä käytössä.
 Meillä keittiö on suhteellisen iso, joten sinne mahtuisi hyvin myös jonkinlainen hyllykkö. Oon hieman kammoksunut esimerkiksi kirjahyllyjä jne, koska ne vain näyttää yleensä niin sotkuisilta. Mutta yritän kerätä rohkeutta, jos uskaltautuisin siron hyllykön ostamaan keittiöön, sillä pöytätaso jää melko vähäiseksi ja se auttaisi tavaroiden säilyttämisessä.
penkki, Jysk / kynttilälyhty, Ikea / tuoksutikut, Zara Home / kollaasikehys, Clas Ohlson
 Eteinen on melko kapea, mutta siisteyden säilyttämiseksi kaipailen jotakin säilytysmahdollisuutta naulakon alle. Ja pongasin tuon penkin jyskin mainoksesta ja tuo sopisi mitoiltaankin erittäin hyvin. Saisi tavaroita järjestykseen ja näin myös eteisestä siistimmän näköisen. Edellisessä asunnossa meillä oli peilikaappi, jonne sai kaikki takit ja kengät piiloon. Täällä uudessa on ollut hieman totuttelemista, sillä kaikki on ja pysyy näkösällä :-D 
 Olohuoneeseen me ei tarvita muuta kuin uusi matto sekä jotakin somisteita. Nyt talveksi etsinnöissä on jokin kiva lyhty lattialle laitettavaksi. Oon myös pidemmän aikaa haaveillut tuoksutikuista, mutten ole vielä sellaisia täältä kotikaupungista löytänyt.
 Kollaasikehyksen löysin Clas Ohlsonilta ja tuota on myös valkoisena kaupassa (muttei nettikaupassa?) ja oonkin suunnitellut ostavani tuollaisia kolme ja tekeväni niistä ns. sukupuu-tyyppisen valokuvakollaasi asetelman. En tiedä onnistuuko se käytännössä, mutta ajatuksena kuulostaa mun mielestä kivaltaa :-D

Lisäksi tänne oikeesti pitäisi saada lisää kattovalaisimia, sillä juuri äsken olohuoneen kohdevalon yksi lamppu paloi, nyt toimii yksi kolmesta :-D Jippii. Verhot tarvitaan enää vain keittiöön, mutta niiden ostaminen jää rempan jälkeiseksi, samaten keittiön matto. Voi kuinka paljon ideoita olisi, mutta kun ei vaan raha riitä kaikkeen, että oikein tuskastuttaa kun ei saa vaan toteuttaa sitä inspistä mikä toisinaan aina iskee! Oon kuitenkin pahimpaan tuskaani päättänyt tuoda joulua hieman kotiin ja ripustaa jouluvalot parvekkeelle ja sisälle tuomaan jouluista tunnelmaa. Enää 23 yötä jouluun! 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentista! Piristät sillä päivääni ♥