13. huhtikuuta 2014

opintoja ja tulevaisuutta

Kaksi vuotta sitten näinä samoina päivinä olin juuri muuttanut virallisesti pois kotoani, ensimmäiseen yhteiseen vuokrakämppään poikaystäväni kanssa. Jännitin ylioppilaskirjoitusten tuloksia, tulisiko musta oikeasti vuoden 2012 ylioppilas. Jatkoin kesällä 2011 saamaani myyjän työtä heti huhtikuun alusta ja jatkoin kesän loppuun asti. Valmistuin ylioppilaaksi kesäkuun alussa ja heinäkuun lopulla jäin työttömäksi. Ei ammattia, ei työtä. Yhteishaussa olin hakenut opiskelemaan liiketaloutta ammattikorkeakouluun, ammattikoulusta hakulistalla olivat kauneusala ja hiusala. En koskaan - en koskaan - olisi uskonut pääseväni niinkin monennelta varasijalta kuin 23 opiskelemaan parturi-kampaajaksi! Opinnot aloitin viikon muuta ryhmääni jäljessä, mutta silloin kaikki oli niin uutta ja ihmeellistä, joten pääsin hyvin nopeasti mukaan ryhmään ja opiskeluun. 


Koulutukseni ammattiin kestäisi kaksi vuotta, se oli varmaa sillä olenhan jo ylioppilas. Ensimmäinen vuosi hiusalalla oli täynnä kaikkea uutta ja kivaa. Opiskelu koostui aluksi harjoittelusta harjoituspäihin, niin kampauksia kuin hiustenleikkauksiakin. Meillä on ollut todella vähän teoriaa ja lähinnä kaikki asiat on opeteltu käytännössä teoriaa pitäen siinä sivulla myöskin yhtä tärkeänä. Kaikkea vain ei ole mahdollista käydä läpi myös teoriassa tarkasti, sillä opinnot eivät silloin mitenkään mahtuisi kahteen vuoteen. Joulukuussa me aloitettiin koululla asiakaspalvelu ja pääsimme tekemään töitä ihan oikeille asiakkaille. Oma kehittymiseni on ihan mieletön. Alussa olin ihan tumpelo saksien kanssa, nyt ne ovat ihan arkipäivää.


Toinen vuosi tuli sisältämään kaikki mahdolliset näytöt ja niitä onkin saanut tehdä, voisiko sanoa että ihan urakalla. Toisena vuotena meillä oli myös ensimmäinen työharjoittelu ja tämä toinen juuri meneillään oleva. Opimme ensimmäisenä vuonna kaikki perusasiat, joita nyt toisena vuotena olemme syventäneet. Monipuolisempia värjäyksiä, kampauksia, hiustenleikkauksia yms. Harjoittelimme myös ehostuksia, emme tietenkään niin paljoa kuin vaikka kosmetologit, mutta ehostus kuuluu myös opetussuunnitelmaan hiusalalla. Myös hiustenpidennysmenetelmät kävimme läpi, niin kuin täällä blogissakin tuli jo ilmi. Opinnäytetyön teimme pienellä kolmen hengen porukalla vanhojen tansseista 2000-luvulla. Kokosimme erilaisia kokonaisuuksia, tyttöjä ja poikia sekä myös pareja. Teimme kampaukset ja ehostukset, kuvasimme puvut päällä kaikki mallit.


Parturi-kampaajan työ on oikeasti yllättävän antoisaa myös itselle. On ihanaa tehdä ihmisistä entistä kauniimpia ja onnellisempia hiusten kautta. Oman käden jäljen näkee heti työn valmistuttua, joka on mun mielestä suuri plussa! On tietysti myös huonot puolensa tälläkin alalla, kaikkia ei voi miellyttää. Asiakkaalla ja kampaajalla voi esimerkiksi olla ihan eri käsitykset vaikka siitä mikä on vaaleanruskea ja mikä kupari tai jotain muuta vastaavaa..


Mun mieli heittää häränpyllyä. Joka toinen päivä haluan tehdä tätä työkseni ja joka toinen päivä mietin mitä muuta haluaisin, sillä tämä ala ei vaan ole mua varten. Tunnen itseni toisinaan niin mahdottomaksi :-D Yhtenä aamuna olen perustamassa mielessäni omaa yritystä ja mielikuva siitä on jo selvä ja valmis ja seuraavana aamuna olenkin jo hakemassa työpaikkaa/koulupaikkaa ihan eri alalta. Haha, kuulostaapa hauskalta nyt, kun sen kirjoitti :-D AMK-haku jäi mun osalta, vaikka niin vannoin hakevani johonkin. Tällä hetkellä edes kesätyöpaikkaa ei ole tiedossa.
En tiedä yhtään, mitä tulen tekemään valmistumiseni jälkeen. Tekisi varmaan hyvää vain olla ja pitää vaikka jonkintapaista välivuotta. En ole kuitenkaan sitä ihmistyyppiä, joka jaksaisi vain olla kahta-kolmea viikkoa kauempaa tekemättä mitään. Haluan ehkä töihin, tai ehkä haluan jollekin kurssille aikuisopistolle.. Vaihtoehtoja on lopulta niin monta, siihen tulokseen olen kuitenkin tullut ettei täysipäiväinen opiskelu tällä hetkellä ole ehkä se mitä haluan tai mitä oikeasti jaksaisin. Olen yrittänyt kuitenkin elää hetkessä ja päivä kerrallaan, sillä uskon, että asioilla on lopulta tapana aina järjestyä tavalla tai toisella.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentista! Piristät sillä päivääni ♥