16. elokuuta 2014

PÄRNU, DAY 3

Tiistai, eli kolmas päivä Pärnussa meillä alkoi perinteisesti hotellin aamupalalla. Aamupalalla oli aina tarjolla useampaa erilaista leipää, niin tummaa kuin vaaleaakin. Kinkut, juustot, kurkut ja tomaatit löytyi hyvin myös ja niitä oli saatavilla oikeastaan koko ajan. Lisäksi oli jukurttia ja mysliä yms. Nakkeja, pekonia ja munakasta. Lettuja hillolla ja hedelmiä. Eli aika paljon kaikkea. Harmikseni hedelmälautanen oli useamman muunkin lomalaisen suosiossa, eikä juurikaan sitä puolta täytetty niin ahkeraan kuin muita. Onneksi jokaisen aamun aamupalalta kuitenkin löytyi jotain syötävää, vaikkei ehkä juuri sitä lempparia!


Aamupalan jälkeen työntelin mieheni pyörätuolissa taksiin, joka meille oli tilattu. Lähdettiin ostamaan kyynärsauvoja, jotta saisimme palauttaa pyörätuolin hotellille ja elämämme helpottuisi hiukan. Saimme haluamamme Invaru -liikkeestä ja sieltä jatkoimme taksilla matkaa Kaubamajakas -kauppakeskukseen! Pärnu ei ole mikään shoppailijan paratiisi - ei sitten ollenkaan. Ostosten perässä sinne siis ei kannata lähteä. Kaubamajas -keskuksesta löytyi ne perus vaatekaupat ja liikkeet, mitkä oikeastaan ovat myös meillä Suomessa. Meillä vierähti kuitenkin useampi tunti kierrellen siellä. Tai no mie kiertelin ja Atte istui jossain käytävän penkillä odottamassa. Ostoksista lisää sitten omassa postauksessaan ;-)


Mulla ei päivällä kulkenut kamera mukana, joten kolmannen päivän kuvat keskittyvät iltaiseen rantareissuun. Shoppailun jälkeen pyörähdimme hotellilla ja keräsimme hiukan voimia siellä. Poikaystävän sisukkuus on kyllä ihan uskomatonta! Halusin illaksi rannalle, sillä muuta tekemistä me ei oikein keksitty. Tottakai olisin halunnut käydä aallonmurtajalla yms. mutta ne olivat lähes mahdottomia toteuttaa kyynärsauvojen kanssa! Lähdimme hotellilta läheiselle pikkukaupalle, josta meillä oli ajatuksena ostaa hiukan evästä rannalle mukaan. Hotellilta rannalle matkaa kertyi ehkä 1,5km ja meillä meni puolitoista tuntia tämän matkan kulkemiseen kävellen. Onneksi meillä ei ollut kiire. Atte, totta kai, meinasi turhautua siihen kuinka hitaasti matka eteni ja rankkaahan se oli niiden keppien kanssa heti ensimmäisenä päivänä lähteä noinkin pitkä matka pomppimaan. Iso hatun nosto mun sisukkaalle miehelle! 


Rannalle päästyä meitä hiukan nauratti, ettei varmaan montaakaan ihmistä olla nähty rannalla jalka paketissa - innokkaat lomailijat :-D Asetuttiin pyyhkeidemme kanssa lähelle rannan promenadia nauttimaan eväistämme ja toisistamme. Ja totta kai auringosta. 

Tiistai oli hiukan tuulisempi päivä kuin edeltäjänsä ja rannalla olikin ihan eri meininki harrastemahdollisuuksissa. Hirveästi näkyi liitosurffaajia (?) tai millä nimellä näitä nyt kutsuisi. Laji näytti hauskalta ja olisi ollut hurjan siistiä kokeilla, päätin kuitenkin pysyä visusti pois merestä. 


Ei me keretty olla paikoillamme kuin ehkä tunti ennen kuin alkoi tuulemaan niin kovaa, että hiekka pöllysi. Sitä oli nopeasti suut ja silmät täynnä! Jopa laukku täyttyi hiekasta. Lähdimme taksilla takaisin hotellille hyvin äkkiä, jossa vietimmekin loppuillan. Kävimme syömässä hotellin ravintolassa maittavat pihviateriat ja istuimme myöhään iltaan hotellin baarissa.


Sellainen oli tiistai, opettelua uuteen ja rentoa oleskelua kahden kesken. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentista! Piristät sillä päivääni ♥