28. tammikuuta 2015

SÄNKYKAUPOILLA

Nykyisin on melkein enemmän sääntö kuin poikkeus, että herään yöllä siihen kuinka etsin parempaa asentoa nukkua. Sänky tuntuu kovalta ja tyyny on muhkurainen. Silloin tällöin selkää särkee eikä aamuisin olo ole aina niin levännyt kuin ehkä pitäisi olla. Nukahdan kyllä helposti, mutta uni on levotonta pyörimistä toisinaan. Poikaystävänkin suusta kuulee monesti kuinka hartioihin jomottaa ja hän nukkuisi helposti vaikka joka yö kellon ympäri, ellei enemmänkin.

Ollaan jo siitä asti kun yhteen muutettiin (eli kolmisen vuotta suunnilleen) haaveiltu paremmasta sängystä mikä meillä on sen kolme vuotta nyt ollut. Haaveina jykevä, huomionkeskipisteenä oleva massiivinen jenkkisänky. Vihdoin päätettiin tehdä asialle jotain ja lähdettiin tänään kiertämään huonekaluliikkeitä pienen rahatukun kanssa. Ajatuksena pongata hyvät tarjoukset, jotta sängyn hinnaksi jäisi jotain 500€. Askossa palvelu pelasi ihan suhteellisen hyvin. Myyjä kysyi ensin minkä kokoista sänkyä etsimme. Hän esitteli meille kaksi 160x200cm jenkkisänkyä sopivaan hintaan tarjouksesta. Kuitenkin esittely jäi vähän pintapuoleiseksi, en saanut tietää mitä oikeaa eroa sängyissä oli, koska makaamalla kummallakin molemmat tuntuivat täysin samalta.
 
Vaihdettiin kauppaa. Sotkassa mentiin vähän samoilla linjoilla. Tarkemmin kuultiin kahdesta hiukan jykevämmästä jenkkisängystä ja yhtä testattiin vielä lisäksi, mitä myyjä ei oikein esitellyt mitenkään, koska hänen mielestään se ei ilmeisesti ollut varteenotettava vaihtoehto, sillä halusimme sängyn, joka ei ole ihan kahdessa vuodessa rikki. Näistä kahdesta 'paremmasta' vaihtoehdosta sain udeltua sen verran eroa, että toisessa oli jousitus myös runkopatjoissa. Emme ottaneet mitään näistä kolmesta.

Mun mielestä sänky on kuitenkin osa omaa hyvinvointiä ja terveyttä. Ihminenhän viettää päivästään ainakin kahdeksan tuntia sängyssä! Kaipasin enemmän perusteluita sille, miksi juuri Se sänky on hyvä. Tätä ei näistä kummastakaan kaupasta tullut esille. Ei kerrottu mitään tarkemmin jousituksista tai patjoista, mikä olisi hyvä ja miksi. Olin pettynyt, mutta silti myös toiveikas seuraavaa paikkaa kohtaan.

Suunnattiin Maskuun. Myyjän ensimmäinen kysymys ''patjan vaihtoonko''. Poikaystävä vastasi, että jospa tällä kertaa ihan koko sänky uusiksi. Mentiin molemmat sanattomiksi, kun myyjä kysyi mitä haemme sängyltä, mitä meidän nykyisessä ei ole. En tiedä sängyistä yhtään mitään, en mitään hienouksia mitä niissä voisi olla. Hetken mietittyä vastasin pehmeyttä ja joustavuutta. Myyjä oli tässä vaiheessa sitä mieltä, ettei lähde esittelemään meille perussänkypaketteja vaan ohjasi meidät suoraan patjojen testaukseen. Tässä vaiheessa olin jo paljon tyytyväisempi saamaamme palveluun verrattuna kahteen edelliseen paikkaan. Heitimme takit naulakkoon ja sain kunnian aloittaa. Myyjä ohjasi mut eräälle sängylle ja neuvoi, jotta naisella yleensä täytyy olla enemmän joustavuutta lantion kohdalla kuin hartioilla, kun taas miehellä toisin päin. Hän pyysi mua etsimään hyvän asennon, sellaisen, jossa yleensä nukun. Kyljelläni ja toinen jalka toisen jalan yli. Myyjä ja poikaystävä katsoivat meneekö mun selän linja suorassa tällä patjalla. Patja tuntui musta todella hyvältä ja myös se näytti hyvältä selän linjassa! Yhdessä patjassa on myös kaksi kovuutta, joten se on vaihdeltavissa myös toisin päin. Mikäli esimerkiksi lihoo tai laihtuu tms. Seuraavaksi oli poikaystävän vuoro ja sain myös katsoa selän linjaa. Meille molemmille löytyi sopivat patjat sopivalla kovuudella.

Seuraavaksi saimme tutustua erilaisiin petauspatja vaihtoehtoihin. Niitä oli kolme. Vaahtomuovilla ja kaksi lateksilla, joista toisessa oli nukkaantumaton päällyskangas, joka myös hylkii likaa ja vettä. Katsoimme myös runkopatjojen ja jenkkisängyn eroja, sekä sitä tärkeintä: hintaeroa! Haaveilemani jenkkisänky, se massiivinen ja huomionkeskipiste, olihan se hieno! Ja siinäkin oli mahdollisuus saada sängystä erittäin pehmeä (mikäli se sopii omalle kropalle) tai vaihtoehtoisesti kovempi kääntämällä vain runkopatjat toisinpäin. Runkopatjoissa oli kaksi vaihtoehtoa, hiukan massiivisemman näköinen ja sitten siitä light-versio, joka oli kaikessa yksinkertaisuudessaan kivan siro. Jokaisen sängyn jalat olivat vaihdettavissa, mikäli mallikappaleissa olevat eivät miellyttäneet.

Tietotulva minkä saimme siinä noin tunnissa oli valtava! Myyjä jaksoi puhua ja palvella meitä niin hyvin, että täytyy ihan nostaa hattua. Hän oikeasti halusi myydä meille hyvän sängyn, joka olisi juuri meille sopiva! Hän painotti unen tärkeyttä, ja unen laatua, joka on sidoksissa sänkyyn. Mikäli sänky on huono, myös uni tökkii. No tiedättehän te nämä.. :)

Saimme onneksi myös hetken aikaa miettiä kahdestaan päätöstä, ottaako meille sopiva sänky patjoineen vai vaihtaa kauppaa ja valita sänky halvemmasta päästä ja tyytyä siihen mikäli selkää särkee ja sängyssä pyöriminen jatkuu. Päätöksen olisi pitänyt olla helppo, mutta me mietimme aika pitkään. Olihan kyse melko isosta rahasummasta. Myyjä alkoi luetella meille kaupanpäällisiä, saisimme kotiinkuljetuksen ilmaiseksi..saisimme lisäksi vielä kaksi tyynyä ilmaiseksi. Tässä vaiheessa poikaystävä sanoi, eiköhän tehdä kaupat.

Sängyn saamme ensi viikolla, joten sitten kerron täällä blogin puolella mihin näistä kolmesta vaihtoehdosta (jenkkisänky, massiivisempi runkopatjasänky vai tästä se light-versio) päädyimme! Kuvia unohtamatta ;) Onko teillä millaisia kokemuksia sänkykaupoilta? :)

4 kommenttia:

 1. Odotan innolla millaiseen sänkyyn päädyitte :) Mielestäni sänky on sellainen hankinta mihin kannattaa sijoittaa! Me ostettiin puoltoista vuotta sitten massiivinen harmaa runkopatjasänky päädyllä ja hintaa taisi olla 1700e, mutta on ollut joka pennin arvoinen :) Ostettiin siihen vielä sellainen luksuspetari, mikä muotoutuu vartalon mukaan ja ei ole selkään aamulla kolottanut :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oon aivan samaa mieltä sun kanssa! :) Kyllähän se hinta aina kirpaisee, mutta tosiaankin kun se on omaa hyvinvointia varten ja kestää todella monta vuotta hyvänä, niin kyllä siihen mielellään laittaakin rahaa palamaan! :) Huippua, että ootte olleet tyytyväisiä teidän sänkyyn! :)

   Poista
 2. Sänky täytyy kyllä ehdottomasti olla hyvä, samoin tyyny! Meillä on tosi hyvä sänky ja siitä juuri uusi patjakin, että nukkumismukavuus on siinä mielessä huippuluokkaa. Olen kuitenkin todella kriittinen tyynyjen suhteen ja nukun todella huonosti muhkuraisilla tai liian littanoilla tyynyillä. Kesällä kuitenkin sijoitin oikein kunnon muhkeaan ja jämäkkään tyynyyn ja täytyy sanoa, että nukkumismukavuus ja unenlaatu parani kyllä kertaheitolla! Kannattaa sijoittaa terveyteen ja hyvinvointiin! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla, että teilläkin on sänky ja tyynyt kunnossa! :)

   Poista

Kiitos kommentista! Piristät sillä päivääni ♥