19. huhtikuuta 2015

HERKKÄ VAI ERITYISHERKKÄ

Heipat sunnuntaihin! Sain upealta Jenniltä tämän herkkyyteen liittyvän haasteen. Testi on psykologin laatima ja jokainen teistä voi tämän halutessaan käydä tekemässä täällä (KLIK).

1. Huomaan helposti yksityiskohdat ja vivahteet ympäristöstäni

Kyllä. Kiinnitän paljon huomiota ympärilläni tapahtuviin asioihin, niin isompiin kuin pienempiinkin. Myös sisustuksen yksityiskohdat huomioin helposti astuessani uuteen tilaan.

2. Muiden mielialat vaikuttavat minuun

Kyllä. Välillä aina tuntuu, että peilaan toisten tunteita ja mielialoja todella herkästi. En esimerkiksi osaa olla iloinen jos toinenkaan ei ole.

3. Olen yleensä hyvin herkkä kivulle

Kyllä. Tämä on myös estänyt mua ottamasta nuorempana haaveillun napakorun. Toisaalta nyt olen ihan iloinen siitä, että en sitä ole käynyt ottamassa :D Myöskin kaikki pistämiset, verikokeet ynnä muut kauhistuttavat.

4. Kiireisenä päivänä huomaan tarvitsevani vetäytymistä lepäämään, pimennettyyn huoneeseen tai johonkin, missä saan olla rauhassa ja ilman ärsykkeitä

Kyllä ja ei. Riippuu aika paljon millä tavoin päivä on ollut kiireinen. Joskus todella hektisen työpäivän päätteeksi on oikeasti tuntunut siltä, että nyt on päästävä pimeään huoneesen. Mutta pääsääntöisesti mulle riittää rauhoittumiseen ja rentoutumiseen pelkkä sohvalla makaaminen telkkaria katsoen.

5. Olen erityisen herkkä kofeiinin vaikutuksille

Tähän mun täytyy sanoa etten tiedä. Juon niin harvoin mitään kofeiinipitoisia juomia.

6. Rasitun helposti voimakkaista ärsykkeistä, kuten kirkkaista valoista, voimakkaista tuoksuista, karkeista kankaista iholla tai läheltä kuuluvasta sireenin äänestä

En. Sireenin ääntä kuulen päivittäin, sillä monesti paloautot, ambulanssit ja poliisit ajavat ihan tuosta vierestä. Kirkkaista valoista tai karkeista kankaistakaan en koe rasittuvani/ärsyyntyväni mitenkään erityisemmin. Ainut ehkä joku todella todella voimakas tuoksu, jota en voi sietää yhtään, saa aikaan päänsärkyä.

7. Minulla on rikas ja monimuotoinen sisäinen elämä (kuten vilkas mielikuvitus tai taipumus pohdiskella paljon)

Kyllä. Pohdiskelen paljon asioita ja monesti myös osa niistä on mielikuvituksen värittämiä ja näin saadaan aina hyvät naurut.


8. Minulle tulee epämukava olo kovista äänistä

Ei. Oon tottunut meteliin ison sisaruskatraan vuoksi. Tykkään myös kuunnella musiikkia kovalla. Toisinaan kyllä tulee olo, että haluaa vain olla hiljaisuudessa.

9. Liikutun syvästi taiteesta ja musiikista

Musiikista kyllä, taiteesta en.

10. Olen hyvin tunnollinen

Kyllä. Voi sitä tunnollisuuden määrää. Vaadin ehkä itseltäni liikoja tässä suhteessa. Ehkä nyt iän myötä oon oppinut vähän hellittämään.

11. Säikähdän helposti

Haha, kyllä! Tästä syystä poikaystävä tykkää säikytellä mua todella usein. Säikähdän vaikka olisinkin juuri nähnyt hänen menevän kulman taakse piiloon, mutta kun se ''pöööö'' :DD

12. Hermostun jos minun täytyy tehdä paljon asioita lyhyessä ajassa

Kyllä ja ei. Jos hengitetään niskaan koko ajan näiden asioiden kohdalla niin hermostun, mutta toisaalta taas nautin siitä, että saan samalla hoitaa useampaakin asiaa. Mikäli saan hoitaa ne omassa tahdissani.


13. Kun ihmiset kokevat epämukavuutta fyysisessä ympäristössä, huomaan helposti mitä tulee tehdä, jotta olisi viihtyisämpää (esim. muuttaa valaistusta tai istuimia)

Kyllä ja ei. Pyrin aina siihen, että jokaisella olisi hyvä olla. Jos en itse tajua missä on vika, kysymällä onneksi selviää.

14. Ärsyynnyn kun ihmiset yrittävät saada minua tekemään liian monia asioita kerralla

Ei. Tai kyllä. Riippuu vähän asioista. Mutta kuten yllä tuli niin tykkään hoitaa useampiakin asioita kerralla, jos vain saan tehdä ne omaan tahtiin siihen deadlineen mennessä.

15. Yritän kovasti välttää virheitä ja asioiden unohtamista

Kyllä. Varmaan jokainen meistä..

16. Pyrin aktiivisesti välttämään väkivaltaisia elokuvia ja tv-ohjelmia

Ei. Tykkään toimintaleffoista ja tv-sarjoista. Pitää tapahtua, jottei käy tylsäksi.

17. Tulen epämiellyttävän virittyneeksi kun paljon asioita tapahtuu ympärilläni

Kyllä. En tiedä yhtään miten päin pitäisi olla ja tulee sellainen levoton olo!


18. Kova nälkä aiheuttaa minulle voimakkaan reaktion, haittaa keskittymistä ja mielialaa

Yleensä kyllä. Saatan helposti kiukuta nälkäisenä ja oikein kova nälkä aiheuttaa levottomuutta.

19. Muutokset elämässäni sekoittavat minua

Ei. Arvostan kyllä rutiineja ja tasapainoista arkea, mutta en koe että muutokset sekoittasivat mua mitenkään. Joskus ne tekevät vain niin hyvää!

20. Huomaan ja nautin hienovaraisista tuoksuista, mauista, äänistä ja taideteoksista

Kyllä. Pysähdyn yleensä aina nauttimaan asioista mitkä herättävät tunteita tai ovat jotenkin muuten erityisiä.

21. Pidän tärkeänä järjestää elämäni siten, että vältän mullistavia ja kuormittavia tilanteita

Kyllä ja ei. En tykkää kyseisistä tilanteista, mutta en tietoisesti yritä niitä välttääkkään.


22. Kun joudun kilpailemaan tai suoritustani tarkkaillaan, tulen niin hermostuneeksi tai alan täristä, että suoriudun paljon huonommin kuin normaalisti

Heh kyllä. Ammattikoulussa näyttöjä suorittaessa tämän huomasi, tilanteet olivat todella hermostuttavia ja omasta mielestä se alenti suorituksen tasoa.

23. Kun olin lapsi, vanhempani ja opettajani pitivät minua herkkänä tai ujona

Kyllä. Olin hyvin ujo, mutta uudet koulut ja ihmiset koulivat musta kerta toisensa jälkeen vähän rohkeamman, koska oli pakko selviytyä.

Testin mukaan olen erityisherkkä ihminen. Jotenkin tosi kiva oli pohtia vähän syvällisemmin omaan herkkyyteen liittyviä asioita näiden kohtien pohjalta. En koe herkkyyttä huonona piirteenä, en itsessäni enkä kenessäkään. Herkkyys on kaunista. Mitä ajatuksia herkkyys teissä herättää?

12 kommenttia:

 1. Kiva oli lueskella sinun vastauksia tähän.:) Ja voi että miten ihania kuvia, oot aikamoinen nättimys <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sinä olet kaunis :) Kiitos paljon Jasmina :) ♡

   Poista
 2. Ihana Roosa <3 Näytät niin kauniilta näissä kuvissa ja asukin on supersöpö! Herkkyys on vahvuus ja sinustakin oikein huokuu kyky havaita kauniita asioita ympäristössä ja nauttia pienistäkin asioista :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi Nelli, sait hymyn huulille tällä kommentillasi :) Kiitos kauniista sanoista ♡

   Poista
 3. aivan ihania kuvia Roosa <3 oli kiva lukea siunkin vastaukset tähän testiin :)

  VastaaPoista
 4. Ihana oli lukea sun vastauksesi näihin ja varsinkin kun rinnalla oli näin suloisia ja kauniita kuvia sinusta. ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla, kiitän ihanasta kommentista :) ♡

   Poista
 5. Tosi kiva oli lueskella tätä:) ihania asukuvia, rakastuin tuohon yhdistelmään ihan täysin!♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ooh ihana Viivi, kiitos ♡

   Poista
 6. Kauniit kuvat ja ihana tekstikin! Meissä on aika paljon samaa, mielenkiintoista oli lukea tätä ja miettiä omaa mahdollista postausta aiheesta, kun miutkin tähän haastettiin. :) Näiden kuvien asu on kyllä ihana, voisin kuvitella tämän itsellenikin vähän korkeammilla kengillä! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. huippua että pidät asusta, miustakin tämä oli hirmu kiva päällä! Kiitos Milla ♡ ps. Ootan innolla siun postausta tästä aiheesta! :)

   Poista

Kiitos kommentista! Piristät sillä päivääni ♥