lime-mangopavlova

Äitienpäivänä halusin yllättää oman äitini itsetehdyllä kakulla. Ihan täysin perinteistä kermakakkua en halunnut tehdä ja olin aina kokeilevalla tuulella, joten päädyin ensimmäistä kertaa elämässäni tekemään pavlovaa! Mutta ihan sitä perinteistä tuoreilla mansikoille kruunattua pavlovaa en yllättäen halunnut kokeilla, vaan kaipasin raikkautta ja tuulahduksen erilaista kesää, ja kuin tilauksesta facebookissa silmiini osui ohje lime-mangopavlovasta soppe365-sivuilta! Tekeleeni sai ihan hurjasti kehuja, joten halusin tulla jakamaan tämän helpon ja erittäin herkullisen pavlovareseptin myös teille.

LIME-MANGOPAVLOVA

Marenki :
6 munanvalkuaista
3 dl sokeria

Täytteet :
4 dl vispikermaa
2 tl sokeria
2 prk (200g) Arla Keittiö mangorahkaa
2 prk (200g) Arla Keittiö sitruuna-limerahkaa

Koristeluun :
Eksoottisia hedelmiä (itse käytin mangoa, kiiviä ja kiwonoa)
Mintun lehtiä
Tuoreita kukkia


Valmistusohje :

1. Lämmitä uuni 100 asteeseen kiertoilmalla ja 125 asteeseen tasalämmöllä

2. Erottele munista valkuaiset puhtaaseen isoon kulhoon (tarkista, ettei sekaan pääse yhtään keltuaista)

3. Vatkaa valkuaiset sähkövatkaimella pehmeähuippuiseksi vaahdoksi. Lisää sokeria vähän kerrallaan koko ajan vatkaten. Vatkaa kunnes vaahto on kovaa ja kiiltävää (valmis vaahto pysyy kulhossa sitä kallistaessa).

4. Levitä valkuaisvaahto pelleille, leivinpaperille kolme pyöreää kiekkoa (isolle pellille mahtuu kaksi marenkipohjaa vierekkäin), jotka ovat halkaisijaltaan noin 20 cm ja 2 cm paksuja.

5. Kuivata marenkeja uunissa kaksi tuntia, kunnes ne ovat kovia ja tuntuvat kevyiltä ja irtoavat helposti leivinpaperilta.

6. Tee täytteet. Vatkaa kerma vaahdoksi sokerin kanssa. Vatkaa puolet kermasta mangorahkan joukkoon ja sekoita loppu kerma sitruuna-limerahkan joukkoon.

7. Aseta pavlovan pohja tarjoiluastialle, kaada sitruuna-limetäyte pohjan päälle ja levitä tasaiseksi. Aseta täytteen päälle toinen pohja tiiviisti, varovasti painaen ja kaada sen päälle mangotäyte ja levitä sekin tasaiseksi. Nosta kolmas pohja päällimmäiseksi ja paina kevyesti. Lisää vielä sitruuna-limetäytettä päällimmäisen marengin päälle.

8. Koristele kakku juuri ennen tarjoilua kuutioiksi ja viipaleiksi leikatuilla hedelmillä. Viimeistele kukalla. Suojaa kukan leikattu varsi foliolla, etenkin jos kukka ei ole syötävä.

Kertokaa ihmeessä, jos olette jo kyseistä pavlovaa tehneet tai jos aiotte kokeilla! :) Meidän porukalle tämä maistui ihan superhyvin, toivottavasti sielläkin tykätään :)

Aurinkoa teille uuteen viikkoon! :*
14 kommenttia on "lime-mangopavlova"
  1. Nam, näyttää niin herkulliselta! <3 Pakko testata tätä sun versiota tässä kesän aikana :))

    VastaaPoista
  2. Vauuu minkä näkönen kakku 8) Herkulliselta siis näyttää ja mango ei kuulosta yhtään hassumalta, yks mun suosikkini;)) Ihana olisi päästä maistamaan:P Itse en kykene keittiön puolelle ellei kyse oo perus muffinseista tai muusta sen tyylisestä:'D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Haha ihana Kata :D Tää kyllä varmasti vois onnistua koska on niin yksinkertainen tehdä :) Vaikka keltuaisen ja valkuaisen erottelu ei itseltäkään ekalla onnistunut :')

      Poista
  3. Testasin tätä hieman muunneltuna Ranskasta löytyvillä aineksilla ja vitsi miten hyvää - ja mikä ilo silmälle! Kiitti huikeen hyvästä ohjeesta. Pahastutko, jos sujautan oman muunnelmani blogiini? :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. En pahastu, ihmeessä laita jakoon vaan! Pavlova ohjeet ovat varmasti tervetulleita :)

      Poista
  4. Tämän mäkin osaisin helposti leipoa! :D Joten kokeiluun kyllä menee ♥ Muutenkin tosi kauniin näköinen kakku ♥

    VastaaPoista
  5. kuulostaa hyvältä!

    VastaaPoista
  6. Oih, näyttääpä hyvältä! <3 Itse en ole koskaan edes yrittänyt tehdä pavlovaa, sillä monesti yrittämäni tekeleet epäonnistuvat ihan täysin :'D Täytyy kuitenkin pitää tämä resepti tallessa, jospa sitä vaikka kesällä yrittäisi!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kokeile rohkeasti tätä, on loppuunsa todella yksinkertainen tehdä :)

      Poista
  7. Oikeesti mä en kestä miten hyvälle toi näyttää<3 Voikohan tämmönen keittiötunari onnistua tommosessa ;D..!?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ja tää oli vielä paljon parempaa kuin miltä näyttää :D Voi onnistua! Mullakaan ei tosiaan ensimmäisellä kerralla keltuaisen ja valkuaisen erottelu onnistunut mut pitää vain varata useampi rasia kananmunia siltä varalta :'D Tsemppiä testailuun :)

      Poista

Kiitos kommentista! Piristät sillä päivääni ♥

Custom Post Signature

Custom Post  Signature