3. tammikuuta 2017

WELCOME 2017

Mulla on aina vähän pieni pelko pepussa, kun tuolla ulkona liikkuu pimeässä. Luotan kyllä aina siihen, että koirakaveri äkkää, jos jossain lähettyvillä liikkuu jokin ei-toivottu eläin. Joululahjaksi saatu otsalamppu on kyllä älyttömän kätevä kapistus! Ja vieläpä varsinkin tuo, joka on parhaimmillaan tehokkaampi kuin auton ajovalot. Se valaisee koko tienoon. Kävimme äsken reilun viiden kilsan lenkillä noin viidentoista asteen pakkasessa. Pakkanen kimalteli puissa otsalampun valossa ja lumi narskui kenkien alla. Taivas oli täysin pilvetön ja ihailinkin sivusilmällä otsalamppuni alta kauniita tähtiä ja kuun sirppiä. Matkan varrella oleva puro solisi, ihme ettei se ole jäätynyt. Mutta toisaalta on kiva kuunnella sitä puron solinaa näin talvellakin, sillä se ääni on jotenkin rauhoittava. Siinä laittaessani töppöstä toisen eteen mieleen nousi vuoden vaihtumisesta heränneet ajatukset.

Mielestäni uuden vuoden lupaukset eivät ole täysin turhia. Paitsi tietysti jos ne ovat todella epärealistisia, kuten omani olivat joskus teinivuosina. ''Nyt alkaa karkkilakko!'' tai vaihtoehtoisesti ''aloitan treenaamaan viisi kertaa viikossa''. Ja puppua kanssa. Eihän tämmöistä kaltaistani sokerihiirtä voi saada lopettamaan karkin syöntiä ihan tuosta vain, silloin mun tekee kahta kauheammin mieli sokeria..Tai eihän penkkiurheilijasta tehdä urheilijaa vain sormia napsauttamalla. Tavotteiden ja lupausten sijaan harhauduin miettimään, mihin asioihin mun täytyy keskittyä tänä vuonna, jotta olisin entistä onnellisempi minä.


Saan liikunnasta hyvää mieltä ja oloa, joten sen ohi en aio tänäkään vuonna kiilata millään. Varsinkin lenkkeily ja ryhmäliikuntatunnit ovat mun mieleen eniten! Haluankin panostaa juurikin siihen liikunnan mielekkyyteen, enkä tehdä siitä pakkopullaa. Vuosi sitten testaamani Yogaia tulee varmastikin käyttöön jossain vaiheessa, sillä sen avulla saan joogatunnit kotiin!
 
Sauna on nykyään mulle sellainen paikka, jossa viimeistään kaikki päivän tapahtumat nollautuvat. Eilenkin saunassa istuessani kaikki ahdistavat ajatukset kirposivat silmiin ja valuivat lopulta kyynelinä poskille. Mulle tällainen hetki on hurjan voimaannuttava. Ja nyt kun ajattelee, niin tarvitsen päiviini tällaisen hetken. En tarkoita, ettäkö mun täytyisi itkeä joka kerta, mutta että olosta tulisi hyvä ja huojentunut viimeistään tunti tai pari ennen nukkumaanmenoa. Siihen aion pyrkiä!

Elämä on mulle henkisesti joskus todella raskasta. Varsinkin viime vuoden pari viimeistä kuukautta kävin niin ylikierroksilla, että vuoden viimeinen viikko lomalla ei edes helpottanut, vaan yritän nyt vasta selviytyä siitä kaikesta rauhassa ja omalla painollaan. Mun täytyisi oppia kuuntelemaan itseäni ja omaa jaksamistani sekä omaa vointiani enemmän. Haalin aina ihan valtavan kasan tekemistä ja töitä itselleni enkä oikein koskaan ajattele mahtuuko se kaikki mun aikatauluun, kalenteriin ja eritoten jaksanko sitä määrää tehdä! Sainkin tähän jo syksyllä pienen spurtin jättäen kaksi sivutyötäni pois päivistäni. Mutta täytyy myöntää, että kaipaan niitä molempia hommia ihan suunnattomasti. Mutta en uskalla enää ottaa itselleni taas sitä taakkaa, mitä kannoin useamman vuoden. 

Ystävistä saan ihan hurjan paljon energiaa ja voimaa! Meillä onkin yhden ystäväni kanssa ollut jo pidemmän aikaa lenkkeilytreffit joka viikolle ja yritetään olla luistamatta tästä. Molemmat joutuvat joustamaan toisinaan, että yhteinen ilta löytyy, mutta on se aina kaiken väärti. On myös ihan parasta omistaa ystävä, jolle voi laittaa koska tahansa kelloon katsomatta viestiä ja ihan oikeasti mistä vain! Vaikka sitten niistä menkkakivuista tai kuinka taas miesten logiikka pännii. Oon oikeastaan siitä todella onnekas, että jokainen ystävä on erilainen ja jokaisen kanssa on ne omat jutut jotka yhdistää. En tiedä ymmärrättekö mitä ajan takaa? 

Itsestään selvyys ehkäpä, mutta pakko mainita tähän myös miesystävä, avopuoliso, kihlattu! Hän on se, joka saa mut hymyilemään kyynelien keskelläkin. Hän on se, joka tukee ja potkii eteenpäin niin ylä- kuin alamäessäkin. Ja hän on se, joka rakastaa mua päivästä toiseen. Hänen kanssaan viimekin vuonna useampi unelma toteutui ja tänäkin vuonna suunnataan yhdessä niitä unelmia kohti, jotka eivät ole vielä toteutuneet. 


Mun tekisi mieli myös kirjata tähän työelämä. Oon kuitenkin pohjimmiltani todella motivoitunut työntekijä ja tykkään työstä mitä teen juuri tällä hetkellä ja haluankin kehittyä siinä yhä enemmän! Tai vaihtoehtoisesti haluan löytää kompromissin niiden taakse jättämieni sivutöiden sekä tämän päätyöni välillä, jotta voin tehdä kaikkia niitä, ilman että väsyttäisin itseni ihan loppuun. Työnteko kuitenkin antaa päiviin rutiinia, ja mulle se on sitä kaivattua rutiinia jota ilman olisin ehkä jopa hukassa.

Oon myös viimeisimpien kuukausien aikana alkanut nauttia omasta ajasta ihan eri tavalla kuin koskaan ennen. Omaksi ajaksi lasken kyllä lenkkeilyt yms mitä teen yksin. Mutta nyt ajan takaa tällä sitä, kun olen kotona yksin. Yksin kotona oleminen on todella vapauttavaa, ajatus siitä että voi syödä koska haluaa ja mitä haluaa. Katsoa netflixistä vain itselleen mielenkiintoista sarjaa, eli kaikkea tyttöhömppää. Ja ihan vain yksinkertaisesti pärjätä kotona yksin. Varsinkin nyt kun on niin paljon uusia asioita, joita on pitänyt oppia omakotitalossa asumisesta, niin mulle on suuri juttu, että saan lämmitettyä taloa puulla! Ja että osaan sytyttää puukiukaaseen tulen. Alkuun leivinuuniin tulen tekeminen oli ihan järkyttävän vaikeaa ja kyllä siinä hammastakin purtiin kerran jos toisenkin, mutta oppia ikä kaikki!

Sanotaanko että viimeisten kahden vuoden aikana olen myös joutunut keskittymään todella paljon siihen mitä syön. Esimerkiksi laktoosia sisältävät tuotteet jouduin hylkäämään ja vaihtamaan ne laktoosittomiin. Myöskin olen itse diagnosoinut, että mulla on taipumusta ärtyvään suoleen, joten tämän myötä joudun toisinaan aika tarkastikin miettimään mitä suuhuni laitan. Joten ruoka ja sen sopivuus ja terveellisyys ovat yksi iso tekijä myös omassa onnellisuuden tunteessani. Jos mahani voi huonosti, ei mielikään ole se parhain.


Mihin sinä aiot keskittyä tänä vuonna, jotta tulisit onnelliseksi, pysyisit onnellisena tai jopa edistäisit entisestään onnellisuuttasi? 

Tottakai, mulla lista olisi loputon, jos jatkaisin sitä kaikilla vähän pinnallisemmilla jutuilla, mutta mulla on paljon enemmän opittavaa ja kehitettävää henkisellä puolella. Jostain syystä jaksan uskoa vahvasti siihen, että tästä vuodesta tulee hyvä! Vähintäänkin edeltäjänsä kaltainen 😊

6 kommenttia:

 1. tämä oli ihana postaus ♥ munkaan mielestä uudenvuodenlupaukset eivät ole täysin turhia, mikäli ne muuntaa juuri itselleen sopiviksi tavoitteiksi, jotka edistävät onnellisuutta. mäkin kaipaan omaa aikaa todella paljon, joten ymmärrän hyvin mistä puhut. sellainen oma tila ja oma aika tulee tarpeeseen varsinkin stressaavan arjen keskellä. täällä toinen joka ei osaa kuunnella itseään ja ajaa itsensä aivan piippuun kaiken kiireen kanssa.. mutta ehkä me ensi vuonna opitaan molemmat vähän hölläämään :')

  mulla ainakin yksi tavoite tulevalle vuodelle on nähdä sua paljon paljon useammin ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Taitaa meillä molemmilla olla pitkälti samoista asioista opittavaa tänä vuonna :) ja siinä on ihan mahtava tavote molemmille, että nähtäis toisia useemmin ♡♡

   Poista
 2. Oliaps ihanasti kirjoitettu tämä postaus <3 Lupasin itselle lähinnä armollisuutta itseä kohtaan...sitä kun saattaa olla itselleen liian ankara.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo on kyllä ihan totta.. pitää muistaa rakastaa itseään juuri sellaisena kuin on! Hyva lupaus tälle vuodelle ♡

   Poista
 3. Tätä oli ihana lukea Roosa ♥ Omakin postaus vuoden tavotteista on jo kehitteillä, ja muutamia samoja kohtia löytyy sieltäkin..;) Sauna on kyllä ehdottomasti itsellenikin se "pyhä" paikka, jossa rentoudun mielelläni ja saan myös ajatuksia selkeämmiksi! Huomenna pääsenkin pitkästä aikaa yksin saunaan kun mieheni on muualla, ja odotan sitä rentoutumisen hetkeä ihan innoissani, haha :DD Terveelliset elämäntavat saavat kyllä astua omaankin elämääni, sillä tuo on oikeasti ihan totta, että jos vatsa ei voi hyvin, ei voi mikään muukaan. Nämä kaikki ovat kyllä hyviä tavotteita tälle vuodelle, ja toivon todella että vuoden päästä olet entistä onnellisempi ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Huomasinkin just siun postauksen aiheesta! Täytyy käydä lukemassa ♡ toivon siulle samaa, haleja ♡

   Poista

Kiitos kommentista! Piristät sillä päivääni ♥